Header Image

Mariëlle Kirkels, biografisch coach en ademcoach

Workshops

Cursus ‘Via ademhaling naar ontspanning’

Dit voorjaar organiseer ik de cursus ‘Via ademhaling naar ontspanning’. In vier avonden komen er thema’s aan bod die gericht zijn op het zowel fysiek als mentaal leren ontspannen. Je leert onder meer om zelf, via de adem, invloed uit te oefenen op je stressniveau.

Voor wie

De cursus is bedoeld voor mensen die meer lichaamsbewustzijn willen ervaren en zich bewuster willen worden van hoe ze ademen. Ook voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om bijvoorbeeld makkelijker in slaap te vallen en die handvatten zoeken waarmee ze zichzelf op stressvolle momenten tot rust kunnen brengen. En natuurlijk voor mensen die meer willen leren over de mogelijkheden van de ademhaling en de voordelen van een goede, volledige ademhaling.

Wat

Het overkoepelende thema zal steeds zijn; ontspanning en verdieping. We gaan werken met verschillende ademtechnieken en ontspanningsoefeningen. Je leert ook, via het verbonden ademen, hoe je de ademhaling kunt inzetten om spanningen en patronen die zich vastgezet hebben in je lichaam los te laten en af te voeren. Aan het eind van de cursus weet je hoe je meer energie kunt creëren en overhouden. Hoe je je lichaam en brein kunt kalmeren. Dit doen we aan de hand van vier thema’s.

1. Hoe herken je spanning en stress? Pas wanneer je een serieuze klacht krijgt of eerder?

2. Hoe kun je leren focussen? We gaan aan de slag met de ademtechniek die Wim Hof gebruikt voor hij in een bad met ijs gaat zitten. Dat helpt hem om te focussen. Het ijs laten we achterwege…

3. Geven en ontvangen. Hoe werkt dat bij jou? Heb je bijvoorbeeld de neiging om meer van jezelf te geven dan je eigenlijk over hebt?

4. De invloed van gedachtenpatronen. Hoe kun je je denken meer sturen?

Data

De cursus wordt gegeven op 4 dinsdagavonden van 19.30 tot 21.30 in Park Zonneweide in Vinkeveen. Data: ntb. De kosten zijn 80 euro inclusief btw. Aantal deelnemers minimaal 4 en maximaal 6.

Meld je aan door een mail te sturen naar m.kirkels@planet.nl of bel 06-11225723. Park Zonneweide is helaas niet met het Openbaar vervoer te bereiken maar we kunnen wellicht met de deelnemers onderling vervoer regelen.

Na aanmelding en betaling van het cursusbedrag ontvang je nog wat praktische informatie.

 

Workshop Wim Hof Ademhalingstechniek

Bijna iedereen heeft inmiddels wel eens gehoord van Wim Hof. Hij wordt ook wel “The iceman” genoemd. Wim Hof is in staat om dingen te doen waarvan men eigenlijk denkt dat een mens ze niet kan, bijvoorbeeld twee uur in een met 700 kilogram ijs gevulde cabine staan, de koudste gebergten beklimmen in een korte broek en een halve marathon lopen op blote voeten door sneeuw en over ijs. Maar Wim Hof kan dit niet zomaar, hij kan dit omdat hij zijn lichaam beïnvloedt door op een bepaalde manier te ademen. Inmiddels is wetenschappelijk bewezen dat hij met deze ademtechniek zijn autonome zenuwstelsel en immuunsysteem kan beïnvloeden. En niet alleen Wim Hof kan dat. Inmiddels heeft hij al veel mensen getraind die nu tot dezelfde hoogstandjes in staat zijn.

Het leuke is dat je zonder sneeuw en ijs ook heel veel kunt hebben aan de ademtechniek die Wim Hof gebruikt. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie door.

De Wim Hof ademtechniek stimuleert je bloedsomloop, het is een opschoning. Als je deze oefening elke dag 10 minuten doet heb je elke dag een detox. Het is een ontgiftingsproces met een snel effect, je spreekt op celniveau je zelfgenezende vermogen aan.

Sommige soorten hoofdpijn zijn met deze techniek binnen een paar minuten weg te ademen en bovendien is het een mooie discipline- en concentratieoefening.

Wil je deze techniek leren? Kom dan naar een van de workshops die ik geef in Park Zonneweide in Vinkeveen. 

Deelname kost 15 euro en is inclusief koffie of thee. In de praktijkruimte worden geen schoenen gedragen dus dikke sokken of warme sloffen zijn aan te raden. Park Zonneweide is helaas niet met het Openbaar vervoer te bereiken maar we kunnen wellicht met de deelnemers onderling vervoer regelen.

Data 2019:

Zaterdag 30 maart 10.30-11.45

Zaterdag 13 april 10.30-11.45

Deze workshop is ook te boeken als bijzonder teamuitje. In mijn praktijk is ruimte voor maximaal 6 deelnemers. Voor grotere groepen valt de prijs per deelnemer iets hoger uit. De workshop duurt dan anderhalf uur en vindt plaats in een grotere ruimte.

Aanmelden kan op m.kirkels@planet.nl