Header Image

Mariëlle Kirkels, zangeres en ademcoach

Biografie

Marielle

Al tijdens mijn studie klassiek zang aan het Utrechts conservatorium ontwikkelde ik enthousiasme voor ensemblezingen. Inmiddels maak ik sinds 2001 deel uit van de vaste bezetting van het Groot Omroepkoor en word ik regelmatig uitgenodigd door Cappella Amsterdam.

Als koorzangeres werkte ik met dirigenten als Frans Brüggen, Ton Koopman, Philippe Herreweghe, Nikolaus Harnoncourt, Marcus Creed, Bernard Haitink, Simon Rattle, Riccardo Chailly, Mariss Jansons, Valery Gergiev en vele anderen.

Als soliste trad ik op in het Utrechts Festival Oude Muziek met Cappella Amsterdam en barokorkest Il Gardellino in een uitvoering van Bach’s Hohe Messe onder leiding van Daniel Reuss.

Ook vertolkte ik de rol van Michal in het oratorium Saul van Georg Friedrich Händel met het Christelijk Oratoriumkoor Woerden o.l.v. Jurriaan Grootes. Met dit zelfde ensemble voerde ik ook het Dixit Dominus en de Messiah van Händel uit.

Een aantal jaren maakte ik deel uit van de Academy of the Begijnhof o.l.v. clavecinist en dirigent Richard Egarr met wie ik vele concerten gaf in uiteenlopend solorepertoire.

Hoewel ik door mijn jarenlange ervaring met vele muziekstijlen in aanraking kwam, gaat mijn hart het meest uit naar oude muziek.

 

Biography English