Header Image

Mariëlle Kirkels, biografisch coach en ademcoach

Ademcoaching

Ademcoaching

Wil je vollediger leren ademen? Wil je je fitter en prettiger voelen, zowel fysiek als mentaal en emotioneel? Misschien is een consult bij een ademcoach dan iets voor jou.

Als ademcoach gebruik ik technieken die gericht zijn op heling, stressmanagement en het verhogen van je energieniveau. Mensen voelen zich na de oefeningen vaak ruimer, lichter, vitaler en prettiger.

Om te beginnen kan ik je als ademcoach leren om vollediger in te ademen en de drie ademgebieden: lage buik, middenrif en borst, beter te benutten. Dit geeft meer lichaamsbewustzijn en dat helpt weer bij het ontspannen.

Een ademcoaching is bedoeld om je een paar technieken aan te leren waarmee je verder jezelf kunt helpen. Ik kan je je bewust maken van hoe je ademt en je leren hoe je vollediger kunt ademen. Ik kan je de Wim Hof methode aanleren en het Hartcoherent ademen (zie onder). Inbegrepen is een hartcoherentiemeting.

Hartcoherent ademen

Je leert om via je ademhaling je hartslag te vertragen om zo meer invloed uit te oefenen op je stressniveau. Je leert om zelf je parasympathische zenuwstelsel te beïnvloeden, ofwel op je rempedaal te trappen. Het is bekend dat je brein invloed heeft op je hartslag. Maar omgekeerd heeft je hartslag ook invloed op je breinprocessen. Rustiger ademen kalmeert je hartslag maar ook je brein. In mijn praktijk heb ik apparatuur waarmee ik kan meten hoe hartcoherent je bent, voor en na de oefeningen. Bij mensen met chronische vermoeidheid kan deze oefening enorm effectief zijn. Ook bij mensen met hyperventilatie, COPD of astma kan de hartcoherente ademhaling meer lucht geven.

Wim Hof methode

Je leert om jezelf op te schonen via je ademhaling. Dit verhoogt je weerstand en je energieniveau. In sommige gevallen is het mogelijk om een stevige hoofdpijn weg te ademen met deze oefening.

Al deze technieken kunnen je helpen wanneer onderstaande verschijnselen op een negatieve manier je leven beïnvloeden:

Depressie

Futloosheid

Een gevoel van uitputting

Slapeloosheid

Hyperventilatie

Astma

Stress

Hoofdpijn

Voor een ademcoaching van een uur betaal je 50 euro. 

Mail mij als je vragen hebt of wilt bespreken of het wat voor je is! Ik bel of mail je dan snel terug.

De praktijk is niet met het openbaar vervoer te bereiken. Daardoor geef ik binnen de Gemeente de Ronde Venen ook coachings aan huis voor mensen die geen auto tot hun beschikking hebben. Buiten de gemeente in overleg.